Oko, uho i nos u hrvatskim i švedskim frazemima - Novak Milić, Jasna (2005)
Dijelovi tijela česta su sastavnica frazema u mnogim jezicima. U članku se raščlanjuju hrvatski i švedski frazemi koji kao jednu od sastavnica sadrže imenicu 'oko', 'uho' ili 'nos'. Osim što se želi ukazati na sličnost pojedinih frazema, dakle na univerzalne principe u njihovome nastajanju, također se žele rasvijetliti i razlike među pojedinim frazemima posebno s obzirom na njihove prijevodne ekvivalente.
Projekt MZOS
HRV