Jelica Belovic Bernadzikowska-'Žensko pitanje': prilozi istraživanju ženskog identiteta u počecima hrvatske etnologije - Potkonjak, Sanja (Array, 2005)
Autorica u radu daje pregled prvog feminističkog vala u Europi i Americi, te u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na kontakte feminizma i antropologije početkom 20. st. Počeci hrvatske etnologije vezani su uz osvješćivanje uloge žene u društvu. U tom smislu rad se bavi učiteljicom i etnografkinjom Jelicom Belović Bernadzikowskom. Njezini su radovi iz područja povijesti tradicijskog tekstila, kao i afirmacije ženskog vezilačkog rada, te javni angažman po pitanju emancipacije slavenskih žena značajni za ispisivanje nove povijesti etnologije žena u Hrvatskoj.