Lepoglavske učiteljice, dizajnerice i čipkarice - Petrović, Tihana (Array, 2005)
Autorica u članku u prvi plan ovaj puta stavlja žene koje su teorijski i praktično radile na stvaranju fenomena danas poznatoga pod imenom lepoglavska čipka. Analizom radova utvrđeno je da se o učiteljicama Zlati Šufflay, Ivanki Horvat i Danici Brössler u svim dosadašnjim radovima posvećenim čipkarstvu u Lepoglavi zapravo malo pisalo, a da su njihove privatne i radne biografije još uvijek nepoznate i neobrađene. S obzirom da su ove žene bile višestruko nadarene: ujedno i učiteljice i dizajnerice čipke, teoretičarke i praktičarke, koje su se bavile i drugim raznim poslovima i zanimanjima, bit će interesantno u nekim budućim interdisciplinarnim istraživanjima proširiti dosadašnje spoznaje.Također je utvrđeno da su čipkarice, seljanke, do sada ostale sasvim zanemarene u istraživanjima, pa čak i one koje su se isticale svojim sposobnostima od ostalih i postajale suradnice učiteljicama.