Dvoglasnik ili dva glasa - Jelaska, Zrinka (2005)
U radu se raspravlja o položaju dvoglasnika ie u opisima fonološkoga sustava hrvatskoga jezika u suvremenim hrvatskim gramatikama. U znanstvenim i stručnim krugovima postoje sporenja o tome postoji li u hrvatskome jeziku diftong ili se radi o alternacijama različitih skupina glasova ije/je/i/e. Na temelju različitih opisa hrvatskoga fonološkoga sustava i usporedbe s ostalim svjetskim jezicima raspravlja se o prednosti opisa fonološkoga sustava koji uvode dvoglasnik.
Projekt MZOS
HRV