Problem tradicije u "Boljoj polovici hrabrosti" Ivana Slamniga - Jukić, Tatjana (Array, 2003)
Rad analizira Bolju polovicu hrabrosti Ivana Slamniga kao prvi hrvatski roman koji djelatno korespondira sa žanrom historiografske metafikcije.