Zemljopisni izvori u "Eurikleji": mogućnosti pretraživanja - Gračanin, Hrvoje; Potrebica, Hrvoje; Marohnić, Jelena (2002)
Predstavljanje internetske znanstvene baze podataka "Eurikleja" s odlomcima iz latinskih i grčkih antičkih izvora koji govore o hrvatskom povijesnom prostoru (Anonimni Ravenjanin, Antoninov itinerarij, Gvidon, Jeruzalemski iliBurdigalski itinerarij, Plinije Stariji, Pomorski itinerarij, Pomponije Mela, Dionizije Perieget, Klaudije Ptolemej, Pseudo Skilak, Pseudo Skimno, Strabon).
Bazi podataka "Eurikleja" može se pristupiti na adresi http://infoz.ffzg.hr/eurikleja
Projekt MZOS
HRV