Alcuni aspetti della formazione di parole del Tommaseo e la teoria contemporanea - Peša, Ivica (Array, 2004)
Ova se studija bavi nekim aspektima Tommaseovih promišljanja leksičke morfologije koja je danas u takvu previranju (strukturalistička morfologija tipa item and arrangement, generativna morfologija, prirodna morfologija, nelinearna morfologija, itd.), tolika su itako bitna pitanja otvorena da je nemoguće ne razmišljati o temeljima.