Mosty i przepaście. Kształtowanie się świadomości narodowej oraz idei jedności Słowian południowych w XX wieku - Agičić, Damir (Array, 2004)
U referatu se govori o jugoslavenskoj ideji u 20. stoljeću i jugoslavenstvu, o postanku i razgradnji prve i druge Jugoslavije.