Žena i žanr: o Senkeru i Mujičiću, i opet bez trećega - Čale Feldman, Lada (Array, 2003)
Dvije "ženske" trilogije nekadašnjeg suradničkog dvojca, Borisa Senkera i Tahira Mujičića, na različit se način okreću žanrovskoj prošlosti, ali u tijesnoj vezi s odabirom fokusa na protagonistički ženski lik: dok se prvi vraća "ozbiljnim" žanrovima srednjovjekovnog prikazanja, povijesne drame i simbolističkog dramoleta, drugi bira popularnije, niže pozicionirane modernističke dramske vrste, no u obojice dramatičara žena nosi neki alegoijski biljeg hrvatske književne, kulturne i političke povijesti.