Može li se revidirana Beta serija koristiti u razlikovanju psihičkih poremećaja - Franić, M. (Array, 2003)
U ispitivanju koje je obuhvatilo 234 sudionika podijeljenih u tri skupine: (anksioznu, psihotičnu i usporednu), ispitivani su karakteristični profili uratka po subtestovima RBS. Istraživanje je pokazalo da u 61, 1% sigurnosti na temelju uratka u RBS sudionike možemo točno klasificirati, te da test pokazuje izrazitu moć razlikovanja psihički zdravih od patoloških skupina sudionika