Joanna Rapacka i hrvatska pastorala - Fališevac, Dunja (Array, 2003)
U radu je opisan, analizirani vrednovan rad poljske slavistice i kroatistice Joanne Rapacke o hrvatskoj renesansnoj pastorali i pokazani su kulturološki, komparatistički i književnopovijesni dosezi njezina rada.