Francuski motivi u Marinkovićevu pripovijedanju - Pavlović, Cvijeta (Array, 2004)
Marinković je u oblikovanju originalne poetike, koja je u stalnom dijalogu s tradicijom, francuskim motivima dodijelio ulogu temelja. Zastupljenost francuskih motiva u ovoga pisca ima osobit status i u odredbi autora i u odredbi recepcije. Često uspostavlja intertekstualne odnose s tradicijom racionalizma, izdvajajući Descartesa, Molierea, La Fontainea i Voltairea, čija djela osobito korespondiraju s autorovim satiričkim i grotesknim scenarijom.