Ruke u neverbalnoj komunikaciji (Na primjerima iz zbirke "Ruke" Ranka Marinkovića) - Vojvodić, Jasmina (2004)
U književnom tekstu gesta kao dio poetike je značajnija, naglašenija i individualnija od one u izvanknjiževnom procesu, ona je u književnom tekstu povijesno i kulturološki obojena. Vrhunac u gestualnom svijetu Marinkovićeve zbirke "Ruke" predstavlja osamostaljivanje ruku.
Projekt MZOS
HRV