Das Stadtgebiet von Zagreb (Kroatien) - eine Villenlandschaft in der Antike? - Tončinić, Domagoj (2004)
Predavanje je predstavilo arheološke nalaze koji upućuju na zaključak da je područje grada Zagreba bilo naseljeno u antici. Nabrojeni arheološki nalazi vjerojatno su ostaci rimskih villa rustica.