Proširivanje rječnika - nazivi za boje - Jelaska, Zrinka; Bošnjak, Tomislava; Balent, Marina (2004)
U radu će se opisati različite vrste izraza kojima se označavaju boje u hrvatskome jeziku. Pokazat će se načini proširivanja rječnika boja prema podrijetlu izraza (izvedenice, tvorenice, posuđenice, poredbenice... ) i značenja (životinje, biljke, prirodne pojave, slikarske boje... ). Razmatrat će se i odnosi različitih naziva za iste i jednake boje. Građa je prikupljena uglavnom iz književnih djela i rječnika. Hrvatski načini proširivanja rječnika usporedit će se s francuskim i engleskim.
Projekt MZOS
HRV