Tito u Sisku 1969. - vanjskopolitički konteksti unutrašnjepolitičkog stanja u Hrvatskoj - Klasić, Hrvoje (2004)
Rad govori o dolasku predsjednika SFRJ, J.Broza Tita u Sisak 1969. Dolazak se dogodio u razdoblju intenzivne unutrašnjopolitičke i vanjskopolitičke aktivnosti (politika Nesvrstanih, kriza u Čehoslovačkoj, situacija pred Hrvatsko proljeće...). Dolazak je izazvao reakcije na lokalnoj, ali i republičkoj razini.