Radi se - Analiza pjesme Ivana Slamniga "Radi se o tom da zaustavim konja" - Matijašević, Željka (Array, 2003)
Tekst osvijetljuje pjesmu iz optike dvaju povijesno-idejnih konteksta - kritike instrumentalnog uma i socrealističke književnosti, te odgovara na pitanja iz područja teorije subjekta.