Pripovjedni postupci Slamnigova "Neprijatelja" - Pavlović, Cvijeta (Array, 2003)
Zbirka "Neprijatelj" ogledi su o pripovijedanju, o pripovjedačkim mogućnostima, nastup ludizma. Obnova pripovijedanja izvedena u zbirci uklapa se u viđenje postmodernoga svijeta koji izražava "čežnju za mitom". Zanimanje za kategorije koje privlače suvremene pisce, a to su kategorije autora, pripovjedača i čitatelja, književnost kao komunikacijski proces, u hrvatskoj je književnosti snažnije otpočelo pedesetih godina 20.stoljeća.