Hrvatske pedesete i prijevodi s engleskoga: Krugovaši i slučaj "Izdajica" - Jukić, Tatjana (2003)
Poeova lirika u Šoljanu konstituira diskurzivno mjesto odjelito od dominantnih sedimenata i diskontinuiteta hrvatske kulturne povijesti. "Izdajice" operiraju ne samo kao suma krugovaškoga projekta pedesetih i važna figura povijesti hrvatske književnosti, već i kao iskazno mjesto ključno za definiciju njezinih teorijskih interesa.
Projekt MZOS
HRV