Analiza uspješnosti poslovanje školske knjižnice - Lasić-Lazić, Jadranka (Array, 2004)
Integracijski procesi unutar obrazovanja otvaraju i pitanje vrednovanja školske knjižnice te njenog knjižničara. U sustavu obrazovanja, školska knjižnica predstavlja mjesto za učenje i stalno stručno usavršavanje svih sudionika obrazovnog procesa. Zato ona zahtjeva obrazovanog i sposobnog stručnjaka, koji može aktivno i ravnopravno sudjelovati u unapređivanju cjelokupnog procesa. U radu se problematizira pitanje vrednovanja i metodologije vrednovanja.