Hrvati i slavenski kongresi u Sofiji 1910. godine - Agičić, Damir (Array, 2003)
U radu se govori o II. neoslavističkom kongresu u Sofiji u ljeto 1910., te o novinarskom kongresu održanom u isto vrijeme u tom gradu. Analizira se odjek kongresa u hrvatskoj javnosti te odnos političkih stranaka prema neoslavističkom pokretu.