Hrvati, Poljaci i neoslavizam - Agičić, Damir (Array, 2003)
Autor govori o dva kongresa neoslavista - u Pragu 1908. i Sofiji 1910, te njihovu odjeku u hrvatskoj javnosti, kao i o stavu hrvatske političke elite i novinstva prema neoslavističkom pokretu koji je na početku 20. stoljeća pokrenuo češki političar Karel Kramar. Neoslavisti su smatrali da se slavenski narodi mogu naći na gospodarskom i kuturnom polju, ali je pokušaj uspostave suradnje zbog političkih problema neslavno propao.