Gli italianismi nella commedia ragusea del Seicento - Malinar, Smiljka (Array, 2003)
Rad obuhvća osvrt na prikaz jezičnih elemenata italoromanskog podrijetla u tzv. smiješnicama ili bufonarijama, anonimnim dubrovačkim komedijama nastalima u drugoj polovici XVII. stoljeća, koje preuzimlju dramaturške obrasce talijanske Commedia erudita i Commedia dell'arte a naslanjaju se i na domaće uzore. Utvrđuje se regionalno podrijetlo pojedinih talijanizama - mletačko, toskansko ili južnotalijansko i razmatra stupanj njihove integriranosti, odnosno njihov aloglotski status s obzirom na dijakronijsku dimenziju te stupanj i oblici njihove integracije u hrvatski dubrovački idiom.