Hungarizmi u hrvatskom jeziku - teškoće u rekonstruiranju adaptacije - Žagar-Szentesi, Orsolya (Array, 2003)
Prikazuju se poteškoće pri rekonstrukciji adaptacije hungarizama u hrvatskom do kojih dolazi zbog starosti posuđenica, intimnog karaktera posuđivanja i statusa jezika u dodiru (nestandardne varijante).