Rječnik i tvorba riječi u suvremenom talijanskom jeziku - Peša, Ivica (Array, 2003)
Cilj je ovog rada prikaz procesa kojim nastaje nova riječ od tvorbene osnove dodavanjem afiksa (izvođenje), i od osnova dviju riječi (slaganje), da bismo pokušali proniknuti mehanizme koji omogućavaju sustavno i ekonomično funkcioniranje jednog dijela rječnika sa stajališta ljudskih kognitivnih sposobnosti. Na taj način leksičke se jedinice ne uče svaka za sebe, pojedinačno, nego se uče obrasci kojima su se tvorile dosadašnje riječi kako bi se mogli tvoriti novi ovjereni oblici i prepoznati sporni.