Suvremena edukacijska tehnologija : medij za propitivanje i istraživanje - Mikelić, Nives (Array, 2003)
Suvremena multimedijalna tehnologija osigurava jedan novi način učenja i poučavanja: propitivački-usmjereno poučavanje. Sjedinjavanjem različitih medija (tekst, zvuk, glazba, fotografija, animacija i video) proširuje se iskustvo u učenju te se za učenika otvaraju novi vidici u društvenom i prirodnom svijetu. Napredak tehnologije neosporno je obogatio materijal koji se može koristiti za učenje i otvorio puteve novim načinima usvajanja obrazovnih sadržaja. Škole i školske knjižnice su institucije u kojima je upotreba nove multimedijske tehnologije najpotrebnija. Na Proljetnoj školi školskih knjižničara u Crikvenici 2002. za demonstraciju smo odabrali primjer edukativnog softvera na hrvatskom jeziku, na temu tko sve i kako može letjeti. Namjera nam je bila prikazati kako se uz pomoć suvremenih informacijskih tehnologija može ostvariti multimedijalan, interdisciplinaran i nadasve zabavan i poučan prikaz znanja namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola kao pomoć u savladavanju nastavnog programa, ali i kao izvor dodatnih informacija.