Matičini rječnici i leksikoni - Pranjković, Ivo (Array, 2002)
U svojoj bogatoj i preko stoljeća i pol bogatoj izdavačkoj djelatnosti Matica je hrvatska objelodanila, između ostaloga, i povelik broj rječnika i leksikona, od kojih je za ovu priliku izdvojeno i prokomentirano 13 rječnika.