Etnografsko-etnološki i folkloristički rad Ivana Milčetića - Grbić, Jadranka (Array, 2002)
Autorica razmatra etnološko-folkloristički opus Ivana Milčetića, osobito s obzirom na njegove koncepcije znanstvenog rada uopće ; analizira njegovu ulogu kao urednika prvoga broja Zbornika za narodni život i običaje Južnih Slavena kao i pisanje priloga za isti zbornik. Autorica smatra Ivana Milčetića jednim od osnivača hrvatske etnologije.