Entomonimi u frazeologiji hrvatskoga i ruskog jezika - Fink, Željka (Array, 2004)
U radu se analiziraju frazemi hrvatskoga i ruskog jezika s entomonimskom komponentom. Utvrđuje se u kolikoj su mjeri osobine, te način života i ponašanja kukaca, s jedne strane, kao i odnos ljudi prema kukcima, s druge strane, utjecali na formiranje frazeološkog značenja frazema navedenih jezika.