Svjetlo i sjena u hrvatskoj i ruskoj frazeologiji - Fink, Željka (2002)
U radu se analiziraju hrvatski i ruski frazemi s komponentom "svjetlo (svet)" i "sjena (ten')" sa stanovišta njihova frazeološkog značenja, utjecaja leksičkog značenja navedenih sastavnica na formiranje frazeološkog značenja i sa stanovišta leksičkog sastava.