Stilistika i normativistika: Prilog raspravi o naravi stilogenosti - Pranjković, Ivo (2002)
Postojanje inačica (varijanata) na raznim jezičnim razinama temelj je na kojemu se konstituiraju dvije inače po mnogo čemu suprotne jezikoslovne discipline: stilistika i normativistika. Stilska obilježenost nužno pretpostavlja jezičnu varijantnost (presuponiranu ili ekspliciranu) te upravo od varijantnosti svakako treba polaziti kad se raspravlja i o samoj naravi stilogenosti.
Projekt MZOS
HRV