Dijalektizmi i regionalizmi u nastavi hrvatskoga jezika kao drugoga i stranoga - Čilaš Mikulić, Marica (2002)
U radu se dijalektizmi i regionalizmi promatraju na dva načina. S jedne strane govori se o njihovoj ulozi u poučavanju hrvatskoga jezika u cjelini i u nastavi hrvatske književnosti, kulture i civilizacije. S druge su strane oni analizirani kao obilježja polaznih idioma studenata hrvatskog podrijetla koja treba staviti u odnos prema hrvatskomu standardnom jeziku na fonološkoj, morfološkoj, sintakstičkoj i leksičkoj razini.