Izražavanje vremenskih odnosa u hrvatskome jeziku - Pranjković, Ivo (Array, 2003)
U prilogu je riječ o raznovrsnim načinima izražavanja vremenskih odnosa u hrvatskome jeziku na morfološkoj, leksičkoj i sintaktičkoj razini. Razmatra se označavanje vremena pojedinim glagolskim oblicima, pojedinim vrstama riječi, imenskim konstrukcijama (posebice prijedložno-padežnim izrazima), rečenicama, koordiniranim i subordiniranim složenim rečenicama te na razini teksta. Posebna pozornost posvećuje se subordinacijskom izražavanju vremenskih odnosa, i to ponajprije onim vremenskim rečenicama koje se ovdje nazivaju terminativnim (graničnim).