Hungarizmi u hrvatskim jezičnim savjetnicima - Gulešić, Milvia (Array, 2002)
U radu se analizira odnos hrvatskih jezikoslovaca, ponajprije onih iz druge polovice 19. i s početka 20. stoljeća, prema preuzimanju hungarizama. Odgovara se na pitanje zašto se (i u doba najintenzivnije purističke djelatnosti) samo mali broj jezičnih savjeta odnosi na hungarizme.