Klasifikacija čestica u hrvatskome standardnom jeziku - Pranjković, Ivo (Array, 2002)
U hrvatskoj se gramatičkoj literaturi uobičajilo govoriti o česticama (partikulama, riječcama), ali gotovo ni u jednom priručniku nemamo određenja te vrste riječi, nego se uglavnom navode dvije-tri riječi koje bi tu vrstu trebale reprezentirati. U ovom su radu ponuđeni određenje i klasifikacija čestica nastali za potrebe izrade školske gramatike.