Hrvatski i orijentalni jezici - Pranjković, Ivo (Array, 2002)
U prilogu je riječ o kontaktu između hrvatskoga jezika i orijentalnih jezika. Posebno se upozorava na tvorbeni aspekt (npr. na sufikse tipa -lija, -džija, -luk) te na gramatikalizirane riječi (intenzifikatore) tipa "baš", "čak", "makar", "taman" i "tek". U pozorava se i na vrlo velik broj vlastitih imena orijentalnoga podrijetla, posebno toponima i antroponima.