La Dalmazia romanica e i suoi rapporti con la Lombardia - Jurković, Miljenko (Array, 2002)
Autor daje pregled romaničkog stila u Dalmaciji i analizira veze između Dalmacije i Lombardije u 11. i 12. stoljeću