Analiza alaringealnog glasa i govora - Mušura, Maja (Array, 2003)
U radu su uspoređene tri skupine alaringealnih bolesnika: skupina koja se služi ezofagealnim govorom, skupina sa traheoezofagealnom fistulom i skupina koja se služi govornim aparatima. Rezultati pokazuju prednost kirurške rehabilitacije formiranjem traheoezofagealne fistule i postavljanje govorne proteze.