Iskustvo jezika (... na drugi način...) - Maković, Zvonko (Array, 2002)
Cilj ovog izlaganja bio je pokazati na koji se način iskustvo jezika, kakvo poznajemo u poeziji, prepoznaje u likovnim umjetnostima. Konceptualna umjetnost, "nova umjetnička praksa", primarno i analitičko slikarstvo, " druga skulptura" te video umjetnost činili su građu na kojoj su se ispitivale zajedničke osobine nove prakse jezika.