Spomenička plastika Vojina Bakića: jučer, danas, sutra - Maković, Zvonko (Array, 2003)
U predavanju je prikazan dio Bakićeva opusa posvećen spomeničkoj plastici. Od 40-tih do 80-tih godina kipar je ostvario niz relevantnih djela koja spadaju među najznačajnija ostvarenja toga žanra na području bivše zemlje. Tijekom 90-tih godina znatan dio ovih Bakićevih spomenika stradao je.