Lažni parovi i etimologija - Ljubičić, Maslina (Array, 2002)
Dok su se u početku pod lažnim parovima podrazumijevali samo parovi riječi iste etimologije, danas se u široj koncepciji zahvaćaju i identične ili veoma slične riječi različite etimologije, jer u sinkronijskom pogledu za funkcioniranje jezika govornici ne osjećaju razliku između jednih i drugih. Česta je paretimološka reinterpretacija homonima kao sinonima.