Contrastive Approach to the Adaptation of Gender of French Nouns in Italian and in Croatian - Ljubičić, Maslina (Array, 2003)
Iste francuske imenice prigodom prijelaza u talijanski i hrvatski jezik različito se prilagođuju jeziku primatelju. Jedna od komponenti uočljivih u prilagodbi imenica svakako je različita adaptacija roda.