Novi pristup vještini pisanja na stranom jeziku - Mihaljević Djigunović, Jelena (Array, 2002)
Na temelju istraživanja provedenoga s naprednim učenicima engleskoga kao stranog jezika autorice pokušavaju odrediti ulogu i važnost nekoliko faktora koji mogu utjecati na razvijanje vještine pisanja. Riječ je o sljedećim faktorima: strategije pouke, afektivne osobine učenika i strategije učenja. Spoznaje o ulozi navedenih faktora poticaj su za preispitivanje dosadašnjih pristupa pisanju u nastavi stranog jezika. U radu se razmatraju mogućnosti primjene novih pristupa vještini pisanja u sklopu nastave stranog jezika na naprednom stupnju učenja.