Izražavanje dopusnosti u hrvatskome jeziku - Pranjković, Ivo (Array, 2002)
U prilogu je riječ o mogućnostima izražavanja dopusnih rečenica na razini jednostavne rečenice, na razini složene rečenice i na razini teksta. Posebno se raspravlja o naravi dopusnoga značenja, koje počiva na razbijanju uzročno-posljedičnoga ili uvjetnog odnosa (ili na spajanju uzročno-posljedičnog odnosa i odnosa suprotnosti) te o prijedlozima, subjunktorima i konektorima kojima se dopusnot gramatikalizira.