Odnos rječničkoga stupca i dodatka u rječniku Fausta Vrančića - Gulešić, Milvia (Array, 2001)
O rječniku Fausta Vrančića "Dictioanrium quinque nobilissimarum Europae linguarum" (1595) mnogo se pisalo i u Hrvatskoj i izvan nje. Dani su odgovori na složena pitanja jezika, grafije, mjesta tog djela u povijesti leksikografije svih pet zastupljenih jezika, utjecaja na druge leksikografe i slično. Ovim smo radom pokazali i pokušali interpretirati jedan manji segment rječnika, tj. razlike koje smo uočili između leksema hrvatskoga i mađarskoga rječničkog stupca s jedne strane te odgovarajućih leksema u dodatku rječniku s druge.