Kontrastivni pristup transfonemizaciji fonema /y/ u hrvatskom i talijanskom jeziku - Ljubičić, Maslina (Array, 2001)
U hrvatskom i talijanskom standardnom jeziku ne postoji fonem /y/. Zbog toga se strane riječi prigodom prijelaza u spomenute jezike primatelje u tome pogledu prilagođuju.