Odrazi dvojezičnosti na istočnom Jadranu u anonimnoj komediji iz 18. stoljeća - Deželjin, Vesna (Array, 2003)
Istraživanje se, u okviru proučavanja jezičnih dodira na istočnoj obali Jadrana, temelji na književnom tekstu iz 18. stoljeća. U članku se želi pokazati odnos između dvije dominantne jezične sastavnice na tomu prostoru, one venecijanske i one srednjedalmatinske hrvatske. Iznose se psiholingvističke okolnosti koje uvjetuju uporabu pojedinoga jezičnog sustava kao i razlozi njihova mijenjanja u procesu komunikacije.