O vlastitim imenima u Ticinoj Divnoj Glumi - Ljubičić, Maslina (Array, 2002)
U prvom hrvatskom integralnom prijevodu Božanstvene komedije, tiskanom početkom 19. stoljeća, prevoditelj Tice Uccellini, u duhu svojega vremena, ponašivao je talijanska imena, pribjegavajući vrlo čestom postupku adaptacije.