Učenički stavovi prema nastavniku stranoga jezika - Mihaljević Djigunović, Jelena (Array, 2004)
Među afektivnim faktorima učenja stranoga jezika istanuto mjesto zauzimaju i stavovi učenika prema nastavniku. Mnoga su istraživanja (npr. Gardner, 1985 ; Mihaljević, 1991, Dornyei, 2001) dosad istaknula važnost tih stavova i za proces učenja i za proces nastave jezika. U ovome je radu riječ o istraživanju provedenom sa 130 učenika osnovne škole čiji su stavovi prema nastavniku engleskoga jezika ispitani posebno konstruiranim skalama semantičkog diferencijala. Sadržaj tih skala usporedit će se sa sličnim skalama iz kanadskih istraživanja. Dobiveni rezultati opisat će se i komentirati s obzirom na ispitanikovu dob, spol te stvarni i željeni uspjeh u učenju engleskog jezika.