Hrvatski tisak o dolasku željeznice u Zagreb 1. listopada 1862. godine - Holjevac, Željko (2003)
Autor analizira pisanje hrvatskog tiska iz 1862. u povodu dolaska prvog vlaka u Zagreb 1. listopada 1862. i otvorenja prometa na pruzi Zidani Most-Zagreb-Sisak.
Projekt MZOS
HRV